Nieuws

Op deze pagina vindt u belangrijke trends en ontwikkelingen op het vakgebied van de bedrijfs- en organisatiekunde. Op Nieuws signaleer ik ontwikkelingen en wetenswaardigheden in de branches waar ik werk.Op deze pagina vindt u ook tips over belangrijke vakliteratuur en internetlinks .En wanneer aan de orde treft u nieuwe diensten/producten aan van vanWissen Unlimited.


sinds oktober 2017:
ben ik gecertificeerd Touch of Matrix therapeut. Deze methode of delen daarvan hanteer ik in individuele coachingstrajecten.
Ook een volledige TOM behandeling is mogelijk!

Hoe zou het zijn om te ontdekken dat hetgeen wij wonderen noemen slechts een wetenschap is die tot op heden nog niet te bewijzen is?
Touch of Matrix is een wonderlijke, eigentijdse methode die zich continue verbindt met het bewustzijn van nu. Het bied je een heel nieuw perspectief op gezondheid en welzijn. Er is de laatste jaren erg veel veranderd op het gebied van bewustzijn. Alles gaat veel sneller, krachtiger en dieper dan voorheen. Deze verandering zorgt er onder andere voor dat er op alle niveaus tegelijk gewerkt kan worden aan een thema of klacht. Zo’n thema of klacht, wij noemen het binnen de methodiek een programma, bestaat uit in ieder geval vier niveaus, te weten: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. We weten allemaal dat een emotionele klacht na verloop van tijd voor fysieke of mentale problemen kan zorgen. Andersom is dat ook zo. De unieke kracht van Touch of Matrix is dat je een programma op alle niveaus tegelijk kunt benaderen. Hetgeen efficiënt en effectief is voor een optimaal en blijvend resultaat. Dat is toch magisch! Om Touch of Matrix uit te leggen is het handig de computer als metafoor voor het menselijk lichaam te gebruiken: op elke computer zit een harde schijf die allerlei data en programma’s bevat. Deze programma’s kunnen blokkeren, veel geheugen innemen of vastlopen waardoor de computer op een gegeven moment minder functioneert of uitvalt. De hoogste tijd voor opschonen en updaten. Wat beweging hiermee te maken heeft kunnen we het beste uitleggen aan de hand van de vergelijking met een iPhone. Pas wanneer een app in beweging komt, dat bereik je door het pictogram ingedrukt te houden, kun je hem verwijderen of verplaatsen.
voor meer informatie en filmpjes: www.touchofmatrix.nl

In combinatie met coaching is de fase van bewustwording van het thema en de wens diep en blijvend. Inmiddels zijn er heel veel boeiende ervaringen met deze methode en ik ben blij deze te kunnen toepassen op het moment dat jij en ik vinden dat het kan. Ervaring is dat het resultaat is dat men zich zeer ontspannen voelt, een leeg hoofd ervaart, zorgeloos en opgeruimd. Kom opruimen 😉 !


september 2017: 

…wat een fántastisch boek!
…praktisch, nuttig,  liefdevol, taal van deze tijd…

en voor ons westerlingen zo fijn dat het ook logisch is 😉

Bestsellerauteur en ingenieur Mo Gawdat ontwikkelt toepasbare geluksformule voor iedereen

Hij was extreem rijk, gezond en succesvol, maar Mo Gawdat voelde zich ondertussen van binnen diep ongelukkig. De huidige Chief Business Officer bij de futuristische ‘dromenfabriek’ Google X, besloot na het overlijden van Ali, zijn 21-jarige zoon, zijn zoektocht naar geluk in een stroomversnelling te gooien. Hij bond zijn bevindingen in een boek dat wereldwijd een bestseller werd. Waarom? Mo benadert het begrip geluk als een ingenieur, door de bewijsbare feiten te onderzoeken en daar een analytische logica op los te laten. Hij zocht net zo lang totdat hij de ultieme geluksformule vond: eentje die keer op keer toepasbaar is op ieders leven – zodat de mate waarin je geluk ervaart voorspelbaar wordt. Het is immers de uitkomst van slimme logica. 

Mo Gawdat, logica van geluk17 dagen na het overlijden van Ali begon Mo in rap tempo met het schrijven van zijn boek ‘De logica van geluk’. Vierenhalve maand later was het af. In Ali’s geest wilde hij iets positiefs terug doen: zijn geluksmodel delen met de rest van de wereld. Want overal zijn mensen die lijden, terwijl ze zich nog niet realiseren zelf de sleutel tot geluk te hebben. Mo’s missie is dan ook om minimaal 10 miljoen mensen te helpen om gelukkig te worden. Hoe je uit die zelf gecreëerde gevangenis van nodeloos lijden stapt? Door deze 3 adviezen van Mo toe te passen.

1. Verander je verwachtingspatroon

Mo Gawdat, logica van gelukZie de realiteit onder ogen zoals deze is. Afgelopen weekend spraken wij bijvoorbeeld op het Happinez festival. Zaterdag kwam de regen met bakken uit de lucht. Mo: “Je kunt je dag volledig negatief laten beïnvloeden door het feit dat het regent. Maar het helpt niet de regen met frustratie en boosheid te stoppen. Wel kun je je perspectief veranderen op de omstandigheden en daarmee tegelijkertijd je humeur. Verwachtte je een zonnige dag waarop je lekker buiten kunt picknicken? Dan is de kans groot dat je teleurgesteld bent. Maar zie je het weer als een gegeven zonder er verwachtingen bij te hebben, dan ben je waarschijnlijk in staat een andere draai aan je dag te geven. Je verwachting bepaald dus de mate van je geluk”.

2. Stop met het regenereren van lijden

Er is een groot verschil tussen het ervaren van pijn en nodeloos lijden. Mo: “Pijn ervaar je op het moment zelf wanneer er iets ergs gebeurt. Heel belangrijk is het om daar ruimte voor te maken en deze emoties te voelen. Toen mijn zoon Ali overleed door een medische fout, dacht ik dat ik het niet ging overleven. Maar ik heb besloten om daarna niet in herhaald lijden van deze pijn te vervallen. Ik zou de rest van mijn leven anders kunnen denken ‘ik ben met enige zoon verloren en daarmee is er een stukje van mij ook dood gegaan’. Of ‘ik vier het leven dat Ali heeft gehad en ga door met waar mijn zoon voor stond: andere mensen blij maken’. Ali was alive, in deze context. Mijn onderzoek naar geluk en deze verandering van perspectief heeft mij en mijn familie gered van totale wanhoop”.

3. Bewaak innerlijke vrede

Mo: “The gravity of the battle means nothing to those at peace.” Deze uitspraak hoorde bij Ali. Hij had deze quote niet alleen op zijn lijf getatoeëerd, hij leefde het echt. Met deze wijsheid in je achterhoofd zijn de hindernissen die we allemaal tegenkomen in het leven ineens een uitdaging, en kunnen ze onderdeel worden van de videogame called ‘live’. Ieder van ons bezit het vermogen om gelukkig én optimistisch te zijn over de toekomst. Inner peace is essentieel om dit te bereiken’.


Zomer 2017:


Oktober 2016:
Inmiddels vertaald in het Nederlands en verkrijgbaar.

9200000025811560

Part 1
Part I takes a sweeping evolutionary and historical view. It explains how every time humanity has shifted to a new stage of consciousness, it has also invented a radically more productive organizational model. Could we be facing today another critical juncture today? Could we be about to make such a leap again?

Part 2
Part 2 serves as a practical handbook. Using stories from real-life case examples (businesses and nonprofits, schools and hospitals), this section describes in detail how this new, soulful way to run an organization works. How are these organizations structured and how do they operate on a day-to-day basis?(Spoiler alert: it’s not the pyramid we know. There are no job descriptions, no targets, hardly any budgets. In their place come many new and soulful practices that create extraordinarily productive and purposeful organizations.)

Part 3
Part 3 examines the conditions for these new organizations to thrive. What is needed to start an organization on this new model? Is it possible to transform existing organizations? And if so, how? What results can you expect at the end of the day?

Print Friendly, PDF & Email